Billigste elselskab – Oversigt over billigste elselskaber på Elbesparelse.dk

Sammenlign elselskaber, så du kan finde en billigere elpris på din adresse ud fra dit præcise forbrug.

10.000+

Mdl. brugere

30+

Elaftaler

2 ud af 3

Kan spare ved at skifte

Udvalgte udbydere

Sådan rangerer vi på Elbesparelse.dk

Vores rangering af elselskabernes el-aftaler er lavet ud fra elpriser, som bliver opdateret løbende. På de fremhævede produkter kan være påvirket af den kommissionssats Elbesparelse.dk får, ved at være med på siden. Vi har derudover fokus på anmeldelser, bæredygtighed og kundeservice. Vi dækker ikke det fulde overblik over alle elselskaber.

Annonce

Elbesparelse.dk

Vi er en sammenligningsplatform indenfor energi og strøm. Vi hjælper flere tusindevis af dansker månedligt med at spare penge på deres elregning.

Oversigt over de billigste elselskaber

Her får du overblikket over hvilke elselskaber der er de billigste. Tilbuddene kan svinge fra den ene dag til den anden. Vores overblik er taget i udgangspunkt i flere måneders indsigt, som gør vi kan udpege hvilket der er billig.

Elselskab
Gns. Pris
Trustpilot
Gasel
2,08 kr./kWh
4.3
Nettopower
2,10 kr./kWh
3.3
OK
2,11 kr./kWh
4.2
Energi Fyn
2,16 kr./kWh
3.8
Velkommen
2,17 kr./kWh
2.9
NRGI
2,20 kr./kWh
4.7
Go' Energi
2,20 kr./kWh
3.9
AURA
2,20 kr./kWh
4.6

Hvilke elselskaber er de billigste? 

Vi hjælper dig med at finde det bedste elselskab for dig og dit forbrug, ved at indsamle alle de bedste tilbud og præsentere dem for dig. Tilbuddene kan selvfølgelig svinge, og selskabet som er billigst den ene dag, er det muligvis ikke den næste dag. Det kommer selvfølgelig også an på dit forbrug, hvad der er det bedste for dig. Nedenfor har vi dog samlet en liste over elselskaber, som generelt er blandt de billigste på markedet. 

Gasel

Lige nu i 2024 er Gasel det billigste elselskab på Elbesparelse.dk. Hos Gasel får du et af branchens billigste elselskaber, i kategorien variable elpriser baseret på 2.000 kWh/året. Derudover vægter Gasel deres kundeservice højt.

 

Nettopower

Nettopower er ifølge dem selv blevet kåret som det billigste elselskab på markedet med deres variable priser i kategorien op til 1.800 kWh/år. Dette er gældende, om du er placeret i enten Vestdanmark og Østdanmark. Det har da også været deres mål, at være det billigste elselskab på markedet siden 2012, hvor det blev stiftet. De vægter god kundeservice højt og garanterer et serviceniveau i verdensklasse. 

Elselskabet har en gratis app, så du kan følge prisen time for time. De tilbyder aftaler uden abonnementspris eller andre gebyrer, der ellers kan gøre din elregning større. 

 

OK

Hos OK følger prisen altid markedsprisen, og de er ifølge dem selv, et billigt og klimavenligt elselskab. Deres mission er da også at bæredygtighed skal kunne betale sig. Alle nye kunder bliver ofte tilbudt kampagnepriser på deres grønne produkter. 

 

NRGi

NRGi er et af de større selskaber i landet, og her finder du både aftaler som enten har fokus på vedvarende energikilder eller de helt billige priser. Hvad end du er på udkig efter, kan du være sikker på billig strøm og pakker, der passer lige til dit behov. 

 

Norlys

Norlys er endnu et af de helt store elselskaber i Danmark, og leverer strøm til over 600.000 danske hjem. Du kan ved Norlys ikke bare få billig strøm, men meget mere for pengene.

 

Velkommen

Dette elselskab har fokus på grøn strøm, som er blevet utrolig vigtigt for mange danskere. Man kan samtidig glæde sig over, at det er et af de billigste elselskab, så du sparer ikke bare penge, men du vælger også det rigtige valg i forhold til din påvirkning af klima og miljøet. Velkommen har også et fokus på gennemsigtighed, og ønsker at alle kunder nemt skal kunne forstå deres elregninger, så man ved, hvad man faktisk betaler for. 

Hvad gør et elselskab billigt? 

Elselskaber kan have svært ved at differencer sig med andre elselskaber, da de egentlig tilbyder det samme produkt – el i din stikkontakt. Der er ingen bedre eller værre kvalitet, når det kommer til el, så hvorfor kan elselskabernes priser være så forskellige? 

Selvom der ikke er tale om bedre eller dårlig el – el er el – så kan man tale om bedre eller dårlige energikilder, som el bliver fremstillet af, når man tager miljøet og bæredytighed i betragtning.

Hvilket elselskab er det billigste?

Det kan være svært at sige helt bestemt, hvem der er indehaver af titlen som det billigste elselskab på markedet. Det kan nemlig komme an på, hvor stort et forbrug du har, og hvem der så kan tilbyde den billigste aftale for netop dit elforbrug. 

Kriterier varierer også fra person til person. Det bedste tilbud for dig, er muligvis ikke det bedste tilbud for din nabo. Nogle vægter grøn strøm højt, hvor andre ikke vil gå på kompromis med prisen, selv hvis der på den måde, ingen garanti er for grøn strøm. Det kan derfor være svært at vurdere hvilket elselskab, der er det bedste for dig – det ved kun du selv. 

Vi vil dog gerne være behjælpelige, hvor vi har mulighed for det – vi hjælper dig med at navigere rundt i det til tider uoverskuelige elmarked, så du nemt kan finde en aftale, der passer perfekt til dit forbrug og dine krav. Vi har nemlig samlet alle de bedste tilbud, så du ikke skal spilde din tid på det.

Dette skal du vide, inden du vælger nyt elselskab

Hvordan ser din aktive aftale ud?

Inden du overhovedet går i gang med at tjekke andre tilbud ud, skal du vide helt præcist, hvordan din eksisterende aftale ser ud. Er du midt i en bindingsperiode? Nogle elselskaber tilbyder deres kunder at afbryde aftalen mod et gebyr. Men vil du spare penge, hvis du er nødsaget til at betale dig ud af aftalen? Det kan være, at det er bedre for dig at vente, til bindingsperioden er ovre. 

For at kunne sammenligne priser og vilkår, skal du selvfølgelig kende til de priser, som du betaler lige nu. Har du medlemsfordele? Alt dette skal du kende til, så du ved, om du rent faktisk kan få et bedre tilbud. Hvem ved, det kan være, at du allerede er indehaver af det bedste tilbud på markedet. 

Kender du til størrelsen af dit forbrug? 

For at kunne finde det bedste tilbud for dig, skal du kende til dit elforbrug. Hvor meget strøm bruger du? Tjek regninger og evt. din elmåler og få en fornemmelse af, hvor meget el du går og bruger. Det kan have betydning for, hvilken aftale du skal vælge.

Ønsker du grøn strøm? 

Er det vigtigt for dig at være miljøvenlig og købe el fra vedvarende energikilder? Bæredygtighed og vedvarende energi er mere populært end nogensinde før, og for mange er det vigtigt at købe grøn energi hos deres elleverandør. Heldigvis er priserne ofte det samme, som hvis du ikke købte en grøn pakke, så der er faktisk ingen grund til ikke at gøre det.

Er kundefordele vigtige for dig?

Det er ikke alle, der faktisk er klar over det, men mange elselskaber tilbyder deres en række kundefordele og goder, som kan komme dig til gode. Det kan gøre nogle selskaber mere attraktive end andre, da du ikke kun får en god aftale på køb af el. 

Nogle elselskaber tilbyder gode som rabatter på forsikringer, streaming, TV og meget mere.

Hvilken type aftale er du ude efter? Fast eller variabel pris? 

Det kan være svært at sammenligne priser, hvis du både kigger på tilbud med fast og med en variabel pris på el. Inden du bruger tiden på at indsamle tilbud fra de forskellige elleverandører, er det en god idé at vide, hvilket typer aftale, du ønsker dig. 

Generelt ser man, at en aftale med en variabel pris pr. kWh er den billigste på den lange bane, men der er fordele og ulemper ved begge typer aftaler. Læs meget mere om disse længere nede på siden.

Vægter du god kundeservice højt? 

Man krydser oftest fingre for, at man ikke er nødt til at komme i kontakt med en kundeserviceafdeling. Det kan dog ske, at det bliver en nødvendighed, og det kan være rart at kende til andre kunders oplevelser, inden man vælger et nyt elselskab. 

Du kan hurtigt få en idé om hvordan elselskabet behandler deres kunder ved at læse anmeldelser på nettet. Et godt sted at starte er altid Trustpilot, hvor du nemt kan sammenligne bedømmelserne af de forskellige selskaber. 

Er du træt af høje elregninger?
Find det billigste elselskab her

Hvad er forskellen på et netselskab og et elselskab? 

Vi er utrolig heldige i Danmark, for her kan vi frit vælge, hvor vi ønsker at købe vores strøm fra. Det betyder også, at vi ser konkurrence på markedet, som kan skabe fordelagtige priser for forbrugerne. 

Til gengæld kan man ikke selv vælge et netselskab. Det er nemlig baseret på hvor du end måtte bo i landet. Netselskabet er dem, som ejer de ledninger, der leverer din strøm til dig på din adresse. Du skal huske, at ligegyldigt hvilket elselskab, du vælger, så er det samme strøm som du modtager i din stikkontakt. 

I Danmark samles al strømmen i elnettet – lige meget om der er tale om sort eller grøn strøm. Dog kan elselskaberne have forskellige priser og fordele, som kan have en stor betydning for beløbet på din elregning. Elselskaberne kan også købe strøm fra vedvarende energikilder, så du ved, at du dine penge går til klimavenlige løsninger, selv hvis strømmen i din stikkontakt ikke er helt ren. 

Hvordan skifter jeg elselskab, så jeg får den billigste aftale? 

Processen for at skifte elselskab er egentlig ikke så slem igen. Så snart du har taget beslutningen om, hvilket elselskab du ønsker dig, kan du tage kontakt til dem for få aftalen i hus. De fleste elselskaber hjælper dig endda med at tage kontakt til din eksisterende aftale og opsige denne. Lyder det for godt til at være sandt? Det er det heldigvis ikke. 

Hvis du ikke ved, hvor du skal starte henne, så har vi flere gode nyheder. Her på vores side har vi samlet alle de bedste tilbud på markedet lige nu, for at gøre det så nemt som muligt for dig som forbruger. 

Skal jeg vælge variabel eller fast pris for at få det billigste elselskab? 

Før du begynder at sammenligne tilbud og priser, anbefales det, at du beslutter dig, om du ønsker dig en aftale med en fast eller variabel pris pr. kWh. Det kan nemlig være svært at sammenligne priser, hvis du undersøger begge typer aftaler. 

Normalt siger man, at en aftale med en variabel pris er billigere på den lange bange, især hvis du har et stort forbrug. Men der er fordele og ulemper ved begge typer aftaler. 

Hvad er fordelene og ulemperne ved en aftale med en fast pris? 

Den største fordel ved en fast pris er sikkerheden, som den giver. Du ved altid, hvor meget du betaler for din el pr. kWh. Du har derfor en nogenlunde idé om, hvor stor en elregning du vil modtage, hvis du kender til dit forbrug. 

Vær dog opmærksom på, at din elpris stadig svinger i løbet af dagen. Transporten af el varierer nemlig fortsat i løbet af dagen, også selv du har en fast pris på det el, du bruger. Transporten på el er baseret på udbud og efterspørgsel, og er derfor billigt om natten og dyrest i de tider, hvor elnettet er mest presset – nemlig kl. 17 til 21. 

Det er også værd at tage med, at en fast pris ikke altid er helt så fast igen. Elselskabet kan vælge at ændre den – om det er en gang om måneden eller hvert kvartal – det kommer an på din aftale. Elselskabet vil gerne være sikre på, at de ikke ender med at tabe nogle penge, og derfor sætter de generelt prisen lidt højere.

En fordel ved en fast pris er, at hvis prisen laver en pludselig stigning, så betaler du stadig din aftalte pris. Det giver en tryghed for mange, og er grund nok til at vælge en aftale fast pris. En ulempe er dog, at man ikke kan udnytte prisen, hvis den pludselig skulle lave et stort dyk. Her er det kun elselskabet, som får glæde af dette, da du fortsat betaler din faste pris. 

En anden fordel er den stabilitet, man har med en aftale med fast pris, især hvis man ikke har lyst eller muligheden for at holde øje med den variable pris. En variabel pris er helt klart den bedste løsning, hvis man har muligheden for at udnytte døgnvariationerne i prisen. Har man ikke det, så er gevinsten muligvis ikke særlig stor, og en fast pris kan være en fordel. 

Hvad er fordelene og ulemperne ved en aftale med en variabel pris? 

Når man har en variabel pris på sin el, så følger ens pris markedsprisen. Den er baseret på udbud og efterspørgsel. Er der flere kunder om buddet, så stiger prisen også. Det er derfor, at man ser, at prisen er højest i timerne fra kl. 17 til kl. 21, da mange er kommet hjem fra arbejde og er i gang med madlavning og andre huslige pligter. 

En af de store ulemper ved en variabel aftale er, at hvis elprisen laver en pludselig stigning, så vil din pris gøre det samme. Det gør den ikke ved en fast pris, hvor den vil forblive den samme. Men den variable pris er også en fordel, hvis der skulle ske et fald i prisen.

Når man har en variabel pris, anbefales det, at man til tider går og holder øje med prisen i løbet af dagen. Når prisen er billig, kan man så udnytte den til at oplade sine apparater eller vaske lidt tøj. De fleste elselskaber har en app, hvor du nemt kan holde øje med prisen i løbet af dagen. Der er ingen tvivl om, at man får mest ud af sin variable pris, hvis man holder øje med priserne og har muligheden for at udnytte døgnvariationerne. 

Er du træt af høje elregninger?
Find det billigste elselskab her

Hvornår skal jeg vælge den ene aftale over den anden? 

Vi har kigget nærmere på hvilke fordele og ulemper, der er ved begge typer aftale. Men er du stadig i tvivl, om du skal vælge den ene over den anden? Så har vi samlet nogle råd, som måske kan hjælpe dig på vej. 

Vælg en aftale med en fast pris, hvis du:

 • Ikke har overskuddet eller tiden til at høje øje med de varierende priser i løbet af dagen eller ugen 
 • Gerne vil have tryghed og vide, hvad strømmen koster over en længere periode
 • Ikke har et stort elforbrug 
 • Ikke har muligheden for at flytte dit strømforbrug til de billigste timer, og ofte bruger meget strøm mellem kl. 17 og 21
 • Tror at prisen snart vil stige

Vælg en aftale med en variabel pris, hvis du:

 • Generelt har et højt elforbrug samt har en vis mulighed for at bruge strømmen i de billigere timer 
 • Ikke har noget imod at holde øje med de svingende priser
 • Er ejer af en elbil og har muligheden for at oplade den om natten
 • Har en elradiator eller varmepumpe
 • Har det fint med at prisen kan variere meget over tid 

Hvordan kan jeg spare på el? 9 fakta og myter om energiforbrug 

VI er mange, der ønsker at spare på energien og mindske vores elforbrug grundet de høje priser, vi har set det seneste års tid. Vi har derfor samlet en 9 forskellige myter og råd om hvordan du sparer på strømmen – og hvad du ikke skal gøre.

Jeg kan spare penge ved at bruge stearinlys i stedet for at tænde for lampen. Nej, det kan du faktisk ikke. Det giver faktisk bedre mening at bruge LED-pærer end at have stearinlys tændt, og er billigere i længden. Stearinlys er heller ikke sunde for dit indeklima.

Det er skadeligt for apparater og lamper at blive slukket og tændt ofte på kontakten. Nej, alle apparaterne kan sagtens holde til det. Levetiden kunne blive forkortet på de gamle glødepærer, men det er ikke sagen for de nye LED-pærer.

Mine apparater bruger strøm, selvom de er slukket. Ja, hvis der ikke er slukket for kontakten. Du kan undgå forbrug ved standby, ved at slukke for kontakterne – dine apparater kan sagtens tåle det.

Smart styring giver et lavere forbrug. Ikke nødvendigvis, men det kan nu alligevel godt være en god idé. Apparater med smart styring er hele tiden på, og standby forbruget koster stadig penge. Du kan spare penge på din elregning, hvis du vil undgå unødvendigt elforbrug, men kun hvis du ved, at du vil bruge det til noget.

Robotstøvsugere bruger mere strøm end en almindelig støvsuger. Nej – de to typer bruger ca. lige meget i strøm. Til gengæld bruge en gammel støvsuger op til 3 gange mere strøm end en nyere model. Man kan i stedet overveje at skifte den gamle støvsuger ud. Kan du skrue op og ned for styrken på din støvsuger, bruger den mere strøm, når styrken er skruet op.

Du kan spare på strømmen ved at tø frossen mad op i køleskabet. Ja, det kan du faktisk. Køleskabet udnytter den kolde mad og bruger mindre energi på at køle ned.

Man sparer energi ved at fylde fryseren helt op. Nej, faktisk ikke. Elforbruget afhænger udelukkende af temperaturen inde og uden for fryseren, og det er ligegyldigt, om den er fyldt op eller ej. På en måde bruger fryseren faktisk mere strøm, når den er fyldt op, skal fryse mad ned ofte, og den tit åbnes og lukkes. 

Man kan spare penge ved at slukke for fryseren i et par timer. Nej – det er faktisk bare en rigtig dårlig idé. Fryseren skal bruge mere energi på at køle sig ned igen, når den igen tændes. Det kan også gå ud over holdbarheden på dine madvarer.

Du kan spare penge på at koge vand i elkedlen, før man kommer det over i gryden. I nogle tilfælde kan du, ja. Men kun hvis du har et gammelt komfur eller flaskegas. Med nyere induktionsplader eller bygas kan det typisk ikke betale sig. 

Flere gode vaner for en lavere elregning

En ting er selvfølgelig prisen på din el og eventuelle gebyrer hos dit elselskab – en anden ting er dit forbrug. Du kan få en lavere elregning, hvis du blot er lidt opmærksom på, hvordan og hvornår du bruger din strøm. Her har du nogle gode vaner, som kan være med til at nedbringe dit totale forbrug:

Brug strøm om natten, når den er billigst. Det kan du gøre ved at vaske tøj eller sætter opvaskemaskinen i gang om natten. Mange maskiner har i dag en “udskudt start” som gør dette nemt.

Sluk for kontakten, når tingene ikke er i brug. Der er ingen grund til, at tingene står tændt på standby, da dette altså også bruger strøm, selvom det kan virke som meget lidt. Der er dog penge at spare i længden, hvis du gør det til en vane.

Hold aktivt øje med de svingende priser. Hvis du har en aftale med en variabel pris, kan du med fordel holde øje med priserne i løbet af dagen og ugen. Mange elselskaber har en app, hvor du nemt kan holde øje.

Vælg belysning og elektronik med lavere watt. Brug LED-pærer i stedet for glødepærer, og du kan spare en del el. Kig også altid efter energimærket, når du skal ud og købe nye apparater og hårde hvidevarer. Der kan være el og penge at spare, hvis du vælger produkter med de bedste energimærker. 

FAQ

Det kan være svært at sige helt bestemt, hvem der er indehaver af titlen som det billigste elselskab på markedet. Det kan nemlig komme an på, hvor stort et forbrug du har, og hvem der så kan tilbyde den billigste aftale for netop dit elforbrug. 

Vi har kigget nærmere på hvilke fordele og ulemper, der er ved begge typer aftale. Men er du stadig i tvivl, om du skal vælge den ene over den anden? Så har vi samlet nogle råd, som måske kan hjælpe dig på vej.

Elselskaber kan have svært ved at differencer sig med andre elselskaber, da de egentlig tilbyder det samme produkt – el i din stikkontakt.

Det der typisk gør prisen billigere er de gebyr elselskabet sætter oveni prisen.

Dette er en overskrift

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Prisen lige nu

-
80,5 kr.
-
80,5 kr.
-
80,5 kr.

Prisopdatering

Bemærk venligst, at priserne opdateres en gang månedligt – derfor skal de anses som vejledende, da:
 
 • Priserne tager udgangspunkt i elselskabernes seneste måneds kWh-gennemsnitspriser.
 • Der er forskellige elnetområder i Danmark, og priserne afhænger dermed af områderne. Gennemsnitsprisen per kWh i dit elnetområde kan derfor være lavere eller højere, end hvad der fremgår her på siden.
 • Flere elselskaber i Danmark har forskellige strømpakker – vi tager altid udgangspunkt i de pakker, der har den laveste pris.
 • Nogle elselskaber meddeler ikke selv estimerede omkostninger for udgifter for elnetsselskab og elafgift, hvorfor vi tager udgangspunkt i elpris.dk’s prisestimater for N1 (vest for Storebælt) og Radius (øst for Storebælt).
 • Dit forbrug kan have betydning for din gennemsnitlige kWh-pris.
 

Ved alle elselskaber har vi udregnet den gennemsnitlige kWh-pris ud fra et forbrug på 4000 kWh om året. Det er det årlige gennemsnitlige forbrug for en familie med to børn i hus på 150 m2.