Elbesparelse.dk er en reklameside – Sådan tjener vi penge

Skift elselskab - Hvordan skifter jeg elselskab?

Tryk her for at se hvordan du skifter elselskab

Der er lige nu op mod 50 forskellige elselskaber i Danmark, så det kan være noget af en udfordring at danne sig et overblik over, hvilket elselskab og hvilken form for aftale, der egentlig passer bedst til dine ønsker.

Produkt:

Variabel – Billig strøm
96
Bedømmelse

1.79 kr. pr. Kwh

298 kr. pr md

6 mdr. binding

Produkt:

Grøn OK El Flex
93
Bedømmelse

1,92 kr. pr. Kwh

320 kr. pr md

6 mdr. binding

Produkt:

Variabel
91
Bedømmelse

1,88 kr. pr. Kwh

313 kr. pr md

0 mdr. binding

Produkt:

FLEX EL
90
Bedømmelse

2,21 kr. pr. Kwh

369 kr. pr md

0 mdr. binding

Produkt:

Grøn strøm fra vindmøller
86
Bedømmelse

2.03 kr. pr. Kwh

422 kr. pr md

0 mdr. binding

Produkt:

Kvartal med klima
87
Bedømmelse

2.69 kr. pr. Kwh

463 kr. pr md

6 mdr. binding

Produkt:

NATUR-EL VARIABEL
84
Bedømmelse

1,97 kr. pr. Kwh

328 kr. pr md

0 mdr. binding

Produkt:

Grøn strøm
83
Bedømmelse

2.11 kr. pr. Kwh

435 kr. pr md

0 mdr. binding

Produkt:

+10 gratis LED pærer
83
Bedømmelse

2.32 kr. pr. Kwh

475 kr. pr md

6 mdr. binding

Produkt:

Første måneds forbrug gratis
82
Bedømmelse

2.39 kr. pr. Kwh

480 kr. pr md

6 mdr. binding

Produkt:

PuljeEl
80
Bedømmelse

2.31 kr. pr. Kwh

465 kr. pr md

6 mdr. binding

Produkt:

Få 400 kr. rabat på din første elregning
74
Bedømmelse

3.58 kr. pr. Kwh

680 kr. pr md

6 mdr. binding

Produkt:

b.flex
72
Bedømmelse

2.24 kr. pr. Kwh

457 kr. pr md

6 mdr. binding

Sådan fungere elbesparelse.dk

Vores rangering af eludbyder er lavet ud fra elpriser, som bliver opdateret løbende. De fremhævede produkter kan være kommissionssats for at være med på siden. Vi har derudover fokus på anmeldelser, bæredygtighed og kundeservice. Vi dækker ikke det fulde overblik over alle elselskaber.

Skift elselskab

Vi har det seneste år set utrolig store prisstigninger på el i Danmark, og det har fået mange danskere til ikke bare at spare på strømmen, men også til at kigge nærmere på deres elselskab og de priser, som de betaler.

I Danmark har man et åbent elmarked, og du som forbruger har rettigheden til frit at vælge det elselskab, du ønsker at købe din strøm fra. Det er en kæmpe fordel for forbrugerne, da det skaber konkurrence mellem elselskaberne, og det kan drive prisen ned. 

Man har fundet ud af, at det kan være en fordel for alle danskere jævnligt at tjekke tilbud på el – der er nemlig en stor chance for, at der er penge at spare. Det anbefales at man tjekker op på de forskellige elselskabers tilbud minimum en gang om året, og også gerne oftere end det.

7 ting du skal overveje, inden du skifter elselskab 

Her er 7 overvejelser inden du skal skifte elselskab:

  • Har du binding på din nuværende aftale
  • Hvilken løsning passer bedst til dig og dine behov?
  • Vær bevidst omkring dit forbrug og kend til din eksisterende aftale
  • Sammenlign priser og betingelser hos de forskellige elselskaber
  • Vær opmærksom på introduktionstilbud og bindingsperioder
  • Læs anmeldelser af elselskaberne
  • Husk at få alt på skrift

 

Har du binding på din nuværende aftale? 

Inden du begynder på at kigge for godt ind i markedet, skal du vide, om du på nuværende tidspunkt er bundet af en eksisterende aftale. Det er helt gratis at skifte elselskab i Danmark, men hvis du f.eks. er bundet i nogle måneder frem, er du nødsaget til at vente, til bindingperioden er ovre. Lad derfor vær med at bruge for meget energi på at kigge på energipriser og de forskellige selskabers tilbud, hvis du ikke kan benytte dig af dem endnu. Dog kan en leverandør maksimalt binde dig I 6 måneder, fra den dag du indgik aftalen.

Hvilken løsning passer bedst til dig og dine behov? 

Ved du, om du er på udkig efter en fast eller variabel pris på din el? Der er fordele og ulemper ved begge prismodeller, men man ser oftest, at en variabel pris generelt er den billigste løsning at vælge. Når man har en variabel pris, kan man nemlig holde øje med elpriserne i løbet af dagen, og udnytte billige tider til at gøre alt det, som kræver mere strøm. Læs meget mere om de to prismodeller længere nede på siden. 

Derudover skal du også gøre op med dig selv, om grøn energi er vigtigt for dig. Eller er det vigtigere for dig at finde en pris, som er så lav som muligt? Det kan også være, at du ønsker et elselskab, hvor du ved, at du altid får fantastisk kundeservice. Lige meget hvad det kunne være, som du vægter højest ved dit elselskab, skal du vide det, inden du begynder at kigge på tilbud.

Vær bevidst omkring dit forbrug og kend til din eksisterende aftale 

Før du skifter elselskab, skal du vide, om du allerede har den bedste løsning på markedet – det kan meget vel være, at du allerede har det billigste elselskab. Det er vigtigt at kende til din eksisterende aftale samt dit elforbrug, så du har noget at sammenligne med, når du undersøger markedets tilbud.

Inden du begynder at undersøge priser og betingelser hos de forskellige elselskaber, skal du vide, hvor stort et elforbrug, du har. Du kan aflæse din elmåler eller tage et kig på dine elregninger. Husk til gengæld at flere forhold kan påvirke ens forbrug. Er det vinter eller sommer? Man forbruger ofte en del mere el om vinteren, da vi bruger mere tid indenfor i de kolde og mørke måneder. Grundet den højere efterspørgsel er prisen på el pr. kWh ofte også højere i vinterhalvåret.

Sammenlign priser og betingelser hos de forskellige elselskaber

De forskellige elselskaber har selvfølgelig også forskellige priser og betingelser. I en del tilfælde er det ikke prisen på kWh, som gør et elselskab til det billigste for dig. For de fleste handler det om eventuelle abonnementspriser. Du skal derfor være opmærksom på, hvad der netop adskiller de forskellige selskaber, samt hvad der gør det billigste elselskab til netop den billigste løsning.

Vær opmærksom på introduktionstilbud og bindingsperioder

Husk altid at læse det med småt. Lyder tilbuddet for godt til at være sandt? Det er det muligvis. Der kan være en bindingsperiode eller en stigning på prisen, så det er noget, du skal være opmærksom på. Mange elselskaber kører med introduktionstilbud, hvor du får en billig pris i en begrænset periode, men derefter kan prisen stige markant. 

Vær opmærksom på dette og lav eventuelt udregninger, så du ved, om du reelt set sparer penge.

Læs anmeldelser af elselskaberne

Det er aldrig en dårlig idé at kende til elselskaberne ry, og andre kunders oplevelser med dem. Selvom anmeldelser på nettet ikke altid giver det fulde billede af virksomheden, så viser anmeldelserne alligevel, om du f.eks. kan forvente god kundeservice.

Husk at få alt på skrift

Lad vær med at sige ja til noget over telefonen. En telefonsælger ved lige præcis, hvad han eller hun skal sige, og det kan være svært at få en fornemmelse af tal, når man ikke har det på skrift foran en. 

Det er derfor altid en god idé at få tilbuddet på skrift, før du siger ja til noget, så du nemt også kan sammenligne priserne med andre elselskaber. 

Er du træt af høje elregninger?
Find det billigste elselskab her

Skal jeg vælge variabel eller fast pris, når jeg skifter elselskab? 

Før du går i gang med at bruge tid på at indhente tilbud fra forskellige elselskaber, skal du have en idé om, om du ønsker variabel eller fast pris. Som minimum skal du vide, at det kan være svært at sammenligne tilbud, hvor den ene er variabel pris og den anden har en fast pris pr. kWh. 

Det er derfor en god idé at tage beslutningen, inden du begynder at sammenligne priser og tilbud. Generelt ser man, at en aftale med en variabel pris er den billigste løsning. Men en variabel pris, har man nemlig muligheden for at holde øje med priserne, og udnytte den billige strøm, når den viser sig. Når man har en variabel pris, følger ens pris pr. kWh nemlig markedsprisen – og denne kan svinge hver dag, hele dagen. 

Når det kommer til en fast pris, vil elselskabet gerne være sikre på, at de ikke taber penge, hvis nu markedsprisen på el skulle lave en pludselig stigning. De sætter derfor generelt prisen lidt højere, for at sikre dem selv. Skulle markedsprisen lave et stort dyk og komme langt under din faste pris, er det kun dit elselskab, som nyder godt af det – du betaler nemlig samme pris hele tiden. 

Hvis vi skal kigge lidt nærmere på de to prismodeller, så er det værd at tage med, at der er fordele og ulemper ved begge prismodeller:

Variabel priser

Fordele ved en variabel pris:

✅ Man kan udnytte lave priser, hvis markedsprisen skulle falde 

✅ Ofte den billigste løsning på den lange bane

Ulemper ved en variabel pris:

⛔️ Uforudsigelige priser

⛔️ Utryghed 

Fast priser

Fordele ved en fast pris:

✅ Tryghed 

✅ Forudsigelig beløb på din elregning 

✅ Man behøver ikke holde øje med elpriserne 

Ulemper ved en fast pris:

⛔️ Man kan ikke udnytte en billig markedspris på el

⛔️ Prisen er ofte sat en smule højere som sikkerhed for elselskabet

Hvornår skal jeg vælge den ene type aftale over den anden? 

Vi har taget et kig på, hvad fordele og ulemperne ved begge slags aftaler er. Er du stadig i tvivl, om en fast eller variabel aftale giver bedst mening for dig? Så har vi her nogle råd, som kan hjælpe dig med beslutningen. 

Du skal vælge en aftale med en fast pris, hvis:

  • Ønsker tryghed og vil vide, hvad din el koster over en længere periode
  • Ikke har et stort forbrug af el 
  • Ikke har muligheden for at holde øje med de varierende priser i løbet af dagen eller ugen
  • Ikke kan flytte dit strømforbrug til de billige tider, og bruger meget strøm i de dyreste timer
  • Tror at el snart vil blive dyrere

Du skal vælge en aftale med en variabel pris, hvis:

  • Har et højt forbrug af el og har muligheden for at flytte dit strømforbrug til de billige timer på dagen
  • Har det fint med at holde øje med de svingende priser i løbet af dagen
  • Har en elbil og kan oplade den i de billige timer 
  • Varmer dit hjem op med en varmepumpe eller elradiator 
  • Er indstillet på at elprisen kan svinge meget over tid

Er du træt af høje elregninger?
Find det billigste elselskab her

Skift elselskab for at få grøn energi

Det bliver vigtigere og vigtigere for danskerne at købe el fra vedvarende energikilder. Bæredygtighed og klimavenlige løsninger er ikke blot vigtigt for danskerne, men også for elselskaberne – du kan derfor købe klimapakker hos langt de fleste elselskaber. 

Det kan være, at din eksisterende aftale ikke har nogen garanti for grøn strøm. Ofte er prisen for el med grøn strøm faktisk den samme som alternativet, så der er ingen grund til ikke at kigge efter en aftale med garanti for klimavenlige energikilder. 

Hvis det er et krav for dig, at der er grøn el inkluderet i din nye aftale, så kan du glæde dig over, at der kommer flere og flere klimaprodukter til på markedet. Det vil derfor ikke være svært at skifte til et billigt elselskab, som også garanterer miljøvenlig energi. 

Hvordan kan jeg ellers få den billigste elregning? 5 myter og fakta om energi og forbrug 

Med de høje elpriser, er vi mange, der har kigget efter smarte tricks til at spare på strømmen. Vi gennemgår her nogle af dem og fortæller dig nærmere omkring, hvad du med fordel kan gøre – og hvad du skal lade vær med. 

  1. Jeg kan spare på strømmen ved at bruge stearinlys i stedet for at tænde for lampen. Nej – det kan du faktisk ikke. Stearinlys er hverken billigere i længden og er heller ikke godt for dit indeklima. Det er billigere at bruge LED-pærer i stedet.
  2. Smart styring giver et mindre forbrug. Det er ikke sikkert, men det kan nu alligevel godt være en god idé. Man skal huske, at apparater med smart styring er tændt hele tiden, og standby er stadig et forbrug. Du kan spare penge på din elregning med smart styring, hvis du vil undgå unødvendigt elforbrug, men kun hvis du ved, at du vil bruge det til noget.
  3. Du bruger mindre el, ved at tø frossen mad op i køleskabet. Ja, det er faktisk korrekt. Køleskabet udnytter den frosne mad og bruger derfor  mindre energi på at holde køleskabet koldt.
  4. Man sparer på strømmen ved at fylde fryseren helt op. Nej, det gør man faktisk ikke. Det er ligegyldigt, om fryseren er fyldt helt op eller ej, da forbruget udelukkende er afhængigt af temperaturen inde og uden for fryseren. Man kan faktisk sige, at man bruger mere strøm, når den er fyldt op, da man oftere åbner og lukker fryseren samt skal fryse nye ting ned.
  5. Du kan spare på strømmen ved at koge vand i elkedlen, før det kommer over i gryden. Ja, det kan du i nogle tilfælde. Har du et nyere induktionskomfur eller bygas, kan det dog oftest ikke betale sig, først at koge vandet i elkedlen, før du kommer det over i gryden til madlavningen. 

FAQ

Det afhænger helt af jeres strøm forbrug. Du kan se hvilke fordele og ulemper de 2 løsninger har her på siden.

Det bliver vigtigere og vigtigere for danskerne at købe el fra vedvarende energikilder. Bæredygtighed og klimavenlige løsninger er ikke blot vigtigt for danskerne, men også for elselskaberne – du kan derfor købe klimapakker hos langt de fleste elselskaber. 

  • Har du binding på din nuværende aftale
  • Hvilken løsning passer bedst til dig og dine behov?
  • Vær bevidst omkring dit forbrug og kend til din eksisterende aftale
  • Sammenlign priser og betingelser hos de forskellige elselskaber
  • Vær opmærksom på introduktionstilbud og bindingsperioder
  • Læs anmeldelser af elselskaberne
  • Husk at få alt på skrift

Dette er en overskrift

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Prisen lige nu

-
80,5 kr.
-
80,5 kr.
-
80,5 kr.

Prisopdatering

Bemærk venligst, at priserne opdateres en gang månedligt – derfor skal de anses som vejledende, da:
 
  • Priserne tager udgangspunkt i elselskabernes seneste måneds kWh-gennemsnitspriser.
  • Der er forskellige elnetområder i Danmark, og priserne afhænger dermed af områderne. Gennemsnitsprisen per kWh i dit elnetområde kan derfor være lavere eller højere, end hvad der fremgår her på siden.
  • Flere elselskaber i Danmark har forskellige strømpakker – vi tager altid udgangspunkt i de pakker, der har den laveste pris.
  • Nogle elselskaber meddeler ikke selv estimerede omkostninger for udgifter for elnetsselskab og elafgift, hvorfor vi tager udgangspunkt i elpris.dk’s prisestimater for N1 (vest for Storebælt) og Radius (øst for Storebælt).
  • Dit forbrug kan have betydning for din gennemsnitlige kWh-pris.
 

Ved alle elselskaber har vi udregnet den gennemsnitlige kWh-pris ud fra et forbrug på 4000 kWh om året. Det er det årlige gennemsnitlige forbrug for en familie med to børn i hus på 150 m2.