El København – Hvilket elselskab er det bedste?

Sammenlign elselskaber, så du kan finde en billigere elpris på din adresse ud fra dit præcise forbrug.

10.000+

Mdl. brugere

30+

Elaftaler

2 ud af 3

Kan spare ved at skifte

Udvalgte udbydere

Sådan rangerer vi på Elbesparelse.dk

Vores rangering af elselskabernes el-aftaler er lavet ud fra elpriser, som bliver opdateret løbende. På de fremhævede produkter kan være påvirket af den kommissionssats Elbesparelse.dk får, ved at være med på siden. Vi har derudover fokus på anmeldelser, bæredygtighed og kundeservice. Vi dækker ikke det fulde overblik over alle elselskaber.

Annonce

El København

Når man bor i Danmark, har man friheden til at vælge lige det elselskab, man skulle ønske at benytte sig af. Det betyder, at du frit kan vælge det elselskab, som passer bedst til dig og dine behov. 

Til gengæld kan man ikke selv vælge netselskab, da dette handler om, hvor du bor henne. I København er netselskabet for eksempel Radius. Radius ejer de ledninger, som fører strømmen ud til din adresse. Det er deres ansvar, at du modtager strøm uden problemer. 

Et elselskab er dem, du køber din el fra. Det er dem, som sørger for, at du får strømmen til gode priser. Du skal huske, at ligegyldigt hvilket elselskab, du skulle vælge, så er det altid samme netselskab, som faktisk leverer din el til dig. Dog kan elselskaberne have forskellige priser på el, som kan have en betydning for, hvor stor en elregning, du får dig. 

Elmarkedet kan dog være svært at navigere i, og her kommer vi ind i sagen. Vores mål er at gøre missionen om at finde det bedste og billigste elselskab for dig nemmere, så du ikke skal bruge for meget tid eller energi på at indsamle tilbud fra de forskellige elselskaber. 

Det kan være svært at sige, hvilket elselskab du skal vælge, når du bor i København. Grunden til dette er, at de fleste har forskellige kriterier og ønsker til deres elselskab. For nogle er prisen det vigtigste, og de er muligvis ligeglade med om selskabet har et fokus på klimaet og sælger miljøvenlige produkter. For andre er bæredygtighed utrolig vigtigt, og de betaler gerne en lidt højere pris, hvis det betyder, at elselskabet køber grøn strøm. 

Elselskaber i Danmark
Elselskaber i Århus
Elselskaber i Aalborg

Hvordan bør jeg vælge mit elselskab i København? 

Hvis du er boende i København, og skal ud og finde et sted, hvor du kan købe din el, så er du kommet til det rette sted. Her hos elbesparelse.dk ønsker vi at gøre opgaven så overskuelig som overhovedet muligt. Vi har indsamlet alle de bedste tilbud, så du ikke skal bruge for meget tid på det. 

Først skal du selvfølgelig gøre op med dig selv, hvad du vægter højst, når du skal ud og finde et nyt elselskab. Selvom vi præsenterer dig for alle de gode og billige tilbud, så skal du stadig være tålmodig, og læse tilbuddene grundigt igennem. 

Er du på udkig efter det billigste elselskab. Så det heldigt, vi har samlet overblikket over de billigste elselskaber for dig. 

Vi har her nogle spørgsmål, som vi anbefaler, at du stiller dig selv, inden du vælger et nyt elselskab:

Er grøn strøm vigtigt for dig? 

Mange ønsker ikke at leve en livsstil, som går ud over miljøet og er med til at forårsage klimaforandringer. De fleste elselskaber er godt klar over, hvor mange der værdsætter grøn strøm, og derfor tilbyder langt de fleste af dem produkter, hvor strømmen stammer fra vedvarende energikilder. Ofte koster disse produkter faktisk det samme, som dem som ingen garanti for grøn strøm har. 

Vi vil altid anbefale at vælge et elselskab, som har fokus på el fra grønne energikilder, da det oftest kan gøres for de samme penge, som hvis du valgte alternativet. Det er dog alligevel noget, du skal gøre op med dig selv, inden du vælger et elselskab. 

Ønsker du god kundeservice?

Man håber selvfølgelig altid, at man aldrig får behovet for at komme i kontakt med sit elselskabs kundeservice afdeling. Der er dog altid en chance for, at man er nødsaget til at få lidt hjælp. 

Når det kommer til kundeservice hos elselskaberne, så kan der være forskelle ved deres åbningstider og kvaliteten af service og hjælp. Du kan tjekke elselskabernes hjemmeside for åbningstider og kontaktmuligheder. Kvaliteten af kundeservice kan man tit læse om ved at tage et kig på anmeldelser på nettet. 

Vægter du elselskabets ry højt?

Et hurtigt kig på elselskabernes Trustpilot, og man har en idé om, hvordan deres eksisterende eller tidligere kunder synes om dem. Det er aldrig en dårlig idé at læse anmeldelser omkring elselskaberne inden man indgår en aftale, så man ved, hvad man går ind til. 

Er det vigtigste for dig, at du får en billig elpris?

Hvis du bor i København, hvor husleje og udgifter er høje, bebrejder vi dig ikke, hvis en billig pris på din el står øverst på din liste over kriterier ved valg af elselskab. 

Er du ude efter det billigste elselskab, så skal du være huske, at du ikke blot skal kigge på elprisen pr. kWh. Elselskaber kan have abonnementspriser, som kan være med til at gøre din elregning højere. Det skal du derfor være opmærksom på, når du skal ud og vælge dit nye elselskab. 

Er du træt af høje elregninger?
Find det billigste elselskab her

Kan jeg nemt skifte elselskab? 

Ja, det kan du tro! Selvom du ikke selv kan bestemme, om det skal være Radius, der leverer din strøm, fordi du er bosat i København, så er du herre over, hvor du køber din el. 

Det kan virke besværligt og uoverskueligt, at skulle skifte elselskab, men det er faktisk slet ikke så galt igen. Vi hjælper dig først og fremmest med at indsamle tilbud, så du har et overblik over, hvad der findes på markedet. Når du har besluttet dig, hvilket elselskab du ønsker at købe el fra, så er det bare om at kontakte dem. Mange elselskaber hjælper dig endda med alt det praktiske, såsom at opsige din gamle aftale. 

Husk dog at din boligsituation kan have en indflydelse på processen. Hvis du for eksempel bor til leje, er det muligt, at du først skal tage kontakt til din udlejer. 

Inden du går igang med at skifte elselskab, er der også flere ting, du skal være opmærksom på. Først og fremmest skal du vide, om du er bundet af din eksisterende aftale. Nogle elselskaber har bindingsperioder, hvor du ikke kan skifte. Det er også altid en god idé at kende til sit elforbrug, og hvor stort det er. Det kan nemlig hjælpe dig med at finde den bedste aftale for dig og dine behov. 

Sidst men ikke mindst, skal du vide, hvilken slags aftale du er ude efter. Er det en aftale med fast eller variabel pris? På den lange bane ser man oftest en billigere elregning med en variabel pris, men der er fordele og ulemper ved begge. 

FAQ

Ja, det kan du tro! Selvom du ikke selv kan bestemme, om det skal være Radius, der leverer din strøm, fordi du er bosat i København, så er du herre over, hvor du køber din el. 

Her er 4 ting du skal kigge efter når du vælger nyt elselskab
Er grøn strøm vigtigt for dig? 

  • Ønsker du god kundeservice?
  • Vægter du elselskabets ry højt?
  • Er det vigtigste for dig, at du får en billig elpris?

Dette er en overskrift

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Prisen lige nu

-
80,5 kr.
-
80,5 kr.
-
80,5 kr.

Prisopdatering

Bemærk venligst, at priserne opdateres en gang månedligt – derfor skal de anses som vejledende, da:
 
  • Priserne tager udgangspunkt i elselskabernes seneste måneds kWh-gennemsnitspriser.
  • Der er forskellige elnetområder i Danmark, og priserne afhænger dermed af områderne. Gennemsnitsprisen per kWh i dit elnetområde kan derfor være lavere eller højere, end hvad der fremgår her på siden.
  • Flere elselskaber i Danmark har forskellige strømpakker – vi tager altid udgangspunkt i de pakker, der har den laveste pris.
  • Nogle elselskaber meddeler ikke selv estimerede omkostninger for udgifter for elnetsselskab og elafgift, hvorfor vi tager udgangspunkt i elpris.dk’s prisestimater for N1 (vest for Storebælt) og Radius (øst for Storebælt).
  • Dit forbrug kan have betydning for din gennemsnitlige kWh-pris.
 

Ved alle elselskaber har vi udregnet den gennemsnitlige kWh-pris ud fra et forbrug på 4000 kWh om året. Det er det årlige gennemsnitlige forbrug for en familie med to børn i hus på 150 m2.