El Århus – Hvordan finder jeg det bedste elselskab?

Sammenlign elselskaber, så du kan finde en billigere elpris på din adresse ud fra dit præcise forbrug.

10.000+

Mdl. brugere

30+

Elaftaler

2 ud af 3

Kan spare ved at skifte

Udvalgte udbydere

Sådan rangerer vi på Elbesparelse.dk

Vores rangering af elselskabernes el-aftaler er lavet ud fra elpriser, som bliver opdateret løbende. På de fremhævede produkter kan være påvirket af den kommissionssats Elbesparelse.dk får, ved at være med på siden. Vi har derudover fokus på anmeldelser, bæredygtighed og kundeservice. Vi dækker ikke det fulde overblik over alle elselskaber.

Annonce

El Århus

I Danmark har man friheden til at vælge lige netop det elselskab, som du kunne tænke dig. Men man skal huske, at man ikke selv vælger sit netselskab, da dette er baseret på hvor du bor henne. 

Vi hjælper dig med at finde det bedste tilbud til dig, der bor I Århus og er på udkig efter et nyt elselskab. Her på vores hjemmeside har vi samlet alle de bedste tilbud, for at gøre det så nemt som overhovedet muligt. På den måde kan du undgå at spilde en masse tid på at tjekke hver enkelt elleverandørs hjemmeside.

Hvad er forskellen på elselskab og netselskab? 

Elselskabet er dem, du som forbruger, laver en aftale med. Elselskabet sørger for at købe strømmen, så du kan få den leveret til en god pris. Når du skal ud og vælge elselskab, skal du huske, at ligegyldigt hvem du skulle vælge, så vil du modtage den samme strøm i din stikkontakt. Dog kan elselskaberne have forskellige priser og fordele, som kan have stor betydning for beløbet på din elregning. 

Et netselskab er som sagt baseret på din bopæl, og du har derfor ikke selv mulighed for at vælge dit netselskab. Netselskabet er dem, som leverer strømmer til dig – det er nemlig dem, som ejer ledningerne, der fører strømmen til dit hjem. Det er deres ansvar, at du får leveret strømmen fra energikilden til din bolig uden problemer.

Elselskaber i Danmark
Elselskaber i Aalborg
Elselskaber i København

Hvordan skal jeg vælge mit elselskab i Århus? 

Du kan ikke selv få lov til at vælge dit netselskab, som er dem, der faktisk leverer strømmen i din stikkontakt, men du kan frit vælge hvilket elselskab, som du ønsker at købe el fra. 

Det er selvfølgeligt skønt, at man har denne frihed, men elmarkedet kan for mange være ret så uoverskueligt at navigere rundt i. Vi gør alt for at gøre det så nemt og overskueligt for dig, ved at indsamle og præsentere dig for bedste tilbud på markedet, men først skal du vide, hvad dine personlige kriterier og krav er for dit elselskab. 

Er du på udkig efter det billigste elselskab. Så det heldigt, vi har samlet overblikket over de billigste elselskaber for dig. 

Er en god pris vigtigst for dig?

Det er det tit for de fleste. I disse tider, hvor verden ser høje og pludselige prisstigninger på el, er billig el hurtigt kommet øverst på listen over krav. Det er helt forståeligt, da man ikke kun ser prisstigninger på el, men også på de fleste andre dagligvarer, som muligvis har gjort det svært at få tingene til at løbe rundt. 

Vil du have et elselskab med god og tilgængeligt kundeservice?

De fleste håber altid at de aldrig får behovet for at komme i kontakt med en kundeserviceafdeling. Men det kan altså være en nødvendighed til tider, og for nogle er det vigtigt at vide, at man kan nemt kan komme i kontakt med en hjælpende hånd, skulle man have brug for det. 

Det kan variere, hvor længe elselskabernes kundeserviceafdelinger har åbent, og du vil altid kunne finde kontakt mulighederne og åbningstiderne på deres hjemmeside. Man kan få en idé omkring kvaliteten af servicen ved at læse anmeldelser på nettet. 

Ønsker du et elselskab med et godt ry?

Du kan ved at læse anmeldelser på nettet ikke blot se, om selskabet har god kundeservice, men generelt omkring selskabernes kunders oplevelser. Det er en god indikation hvor godt elselskabets ry er. Hvis man kan se, at andre kunder har gode oplevelser med selskabet, kan det give tryghed for dig, når du skal tage valget. 

Er klimavenlig strøm vigtig for dig?

Al strøm bliver blandet sammen i elnettet, om det er sort eller grøn strøm. Men du kan stadig købe el fra vedvarende energikilder hos dit elselskab. Grøn strøm vægtes højere end nogensinde før, og salget af klimaprodukter er stigende. Der er egentlig ofte heller ingen grund til at vælge el, hvor grøn strøm ikke er en del af pakken, da prisen ofte er den samme og ikke dyrere. 

Skal du flytte fra Århus så har vi også samlet oversigten over de bedste elselskaber i København og Aalborg. Derudover kan du se vores bedste i test af elselskaber her.

Er du træt af høje elregninger?
Find det billigste elselskab her

Kan jeg nemt skifte elselskab, når jeg er bosat i Århus? 

Ja, det kan du selvfølgelig! Hvor end du måtte være bosat henne i Danmark, har du mulighed for at vælge dit eget elselskab. Det eneste, du ikke har kontrol over, er hvilket netselskab, der leverer strømmen til din bolig. 

Her hos elbesparelse.dk gør vi det nemt at tjekke tilbuddene hos de mange elselskaber ud, hvis du skal købe el i Århus. Vi præsenterer dig for de bedste tilbud, så du ikke skal bruge lang tid, for at finde ud af, hvilket elselskab er bedst for dig. 

Det er heller ikke så besværligt at skifte elselskab, som man måske skulle tro. Langt de fleste elselskaber hjælper dig nemlig med alt det praktiske, som at opsige din eksisterende aftale. 

Er der noget, jeg skal være opmærksom på, når jeg skal skifte elselskab? 

Selvom det er dejligt nemt at skifte elselskab, er der nogle ting, du skal have styr på, inden for skifter. Hvis du for eksempel bor i en lejet bolig, er det muligt, at du først skal tage fat i din udlejer. 

Du skal kende til din nuværende aftale – måske du allerede er indehaver af den bedste pris og aftale, og et skift er måske slet ikke nødvendigt. Du skal også vide, om du faktisk er bundet af en aktiv aftale. Nogle elselskaber lader dig komme ud af din aktive aftale mod et gebyr, men overvej om du i stedet skal vente med at skifte dit elselskab. Det er ikke sikkert, at der er mange penge at spare, hvis du skal betale dig fra at komme ud af aftalen. 

Du skal også gerne kende til dig elforbrug, inden du går i gang med at undersøge, hvad de andre selskabet kan tilbyde dig. Udover dit elforbrug, skal du gøre op med dig selv, hvilken type aftale, du er ude efter. Ønsker du en aftale med en variabel eller fast pris? For at kunne sammenligne de forskellige tilbud, skal du beslutte, hvilken slags pris, du ønsker dig. Der er fordele og ulemper ved begge – dog ser man generelt, at man kan spare flest penge på den lange bane, ved at vælge en aftale med en variabel pris på el. 

FAQ

Ja, det kan du selvfølgelig! Hvor end du måtte være bosat henne i Danmark, har du mulighed for at vælge dit eget elselskab. Det eneste, du ikke har kontrol over, er hvilket netselskab, der leverer strømmen til din bolig. 

Her er 4 ting du skal kigge efter når du vælger nyt elselskab.

  • Er en god pris vigtigst for dig?
  • Vil du have et elselskab med god og tilgængeligt kundeservice?
  • Ønsker du et elselskab med et godt ry?
  • Er klimavenlig strøm vigtig for dig?

Dette er en overskrift

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Prisen lige nu

-
80,5 kr.
-
80,5 kr.
-
80,5 kr.

Prisopdatering

Bemærk venligst, at priserne opdateres en gang månedligt – derfor skal de anses som vejledende, da:
 
  • Priserne tager udgangspunkt i elselskabernes seneste måneds kWh-gennemsnitspriser.
  • Der er forskellige elnetområder i Danmark, og priserne afhænger dermed af områderne. Gennemsnitsprisen per kWh i dit elnetområde kan derfor være lavere eller højere, end hvad der fremgår her på siden.
  • Flere elselskaber i Danmark har forskellige strømpakker – vi tager altid udgangspunkt i de pakker, der har den laveste pris.
  • Nogle elselskaber meddeler ikke selv estimerede omkostninger for udgifter for elnetsselskab og elafgift, hvorfor vi tager udgangspunkt i elpris.dk’s prisestimater for N1 (vest for Storebælt) og Radius (øst for Storebælt).
  • Dit forbrug kan have betydning for din gennemsnitlige kWh-pris.
 

Ved alle elselskaber har vi udregnet den gennemsnitlige kWh-pris ud fra et forbrug på 4000 kWh om året. Det er det årlige gennemsnitlige forbrug for en familie med to børn i hus på 150 m2.