Elselskaber 2024 – De bedste elselskaber på Elbesparelse.dk

Sammenlign elselskaber, så du kan finde en billigere elpris på din adresse ud fra dit præcise forbrug.

10.000+

Mdl. brugere

30+

Elaftaler

2 ud af 3

Kan spare ved at skifte

Udvalgte udbydere

Sådan rangerer vi på Elbesparelse.dk

Vores rangering af elselskabernes el-aftaler er lavet ud fra elpriser, som bliver opdateret løbende. På de fremhævede produkter kan være påvirket af den kommissionssats Elbesparelse.dk får, ved at være med på siden. Vi har derudover fokus på anmeldelser, bæredygtighed og kundeservice. Vi dækker ikke det fulde overblik over alle elselskaber.

Annonce

Elbesparelse.dk

Vi er en sammenligningsplatform indenfor energi og strøm. Vi hjælper flere tusindevis af dansker månedligt med at spare penge på deres elregning.

Elselskaber bedst i test 2024

De færreste tænker dagligt over, hvor strømmen i stikkontakten egentlig kommer fra. Når det virker, er det bare en hel naturlig del af vores hverdag, og mange af vores gøremål ville være fuldstændig umulige uden. El er noget vi alle har – og vi har krav på at få leveret det til hjemmet. Men prisen kan være vidt forskellig, alt efter hvilket elselskab, som du har lavet en aftale med. 

Vi har samlet de forskellige dele, der er med til at afgøre, om et elselskab er godt eller dårligt. Når du skal finde det bedste elselskab til dine behov, er der nemlig flere faktorer som du skal tage med i dine overvejelser. Du får også vores bud på, hvordan elselskaberne placerer sig i forhold til hinanden. 

Se oversigten over de billigste elselskaber eller se hvilket elselskab skal du vælge?

 Overblik over de bedste elselskaber ifølge os

Elselskaber er afgørende for at levere elektricitet til forbrugere og virksomheder. Et godt elselskab er en udbyder, der excellerer i at levere pålidelig strøm til konkurrencedygtige priser og prioriterer kundetilfredshed. Disse selskaber er kendetegnet ved deres fremragende service, grønne energitilbud og innovative teknologier. Nedenfor vil vi se på nogle af de bedst i test elselskaber og deres fremtrædende funktioner.

Bedste elselskaber på Elbesparelse.dk

 1. OK El
 2. Gasel
 3. NRGi
 4. AURA
 5. Nettopower
 6. Energi Fyn
 7. Energi+
 8. NRGi
 9. Modstrøm
 10. Vest Energi
 11. Verdo
elselskaber

 Elselskaber i Danmark med et godt omdømme og anmeldelser

Der kan være forskel på, hvilket elselskab der er det bedste for dig alt efter, hvilke behov du har. Men for at få et generelt billede, er det en god idé at se, hvor godt et omdømme de forskellige elselskaber har blandt andre forbrugere. 

Man skal selvfølgelig passe på med bare at vurdere selskaberne efter de dårligste anmeldelser online. Der vil altid være kunder, som føler sig dårligt behandlet eller måske har oplevet noget usædvanligt. Men man kan alligevel bruge anmeldelser online til at få en generel idé om, hvor et selskab placerer sig henne, og hvad de gør for at hjælpe de kunder, der har problemer med deres abonnement. 

Man kan få en idé om elselskabernes omdømme ved eksempelvis at se på, hvor høj en Trustpilot score de hver især har. Vi har samlet 27 elselskaber og opsat dem efter bedste anmeldelser fra trustpilot:

PlaceringElselskabTrustpilot Score
1Jysk Energi4,8
2Karnfull Energi4,8
3Greenbow4,7
4Strømlinet4,6
5Elbot4,6
6NRGi4,6
7Energidrift4,6
8Preasy4,6
9Aura4,5
10Grøn Elforsyning4,5
11OK4,3
12Elektron4,3
13Gasel4,3
14b.energy4,2
15Natur Energi4,2
16Gul strøm4,2
17Energive4,1
18Lokal Energi4
19Norlys3,8
20SK Energi3,8
21Energi fyn3,6
22Nef3,6
23EWII3,5
24NettoPower3,4
25Vindstød3,4
26Modstrøm3,3
27Velkommen3,2

 

Jylland

Sjælland

Fyn

 Elselskaber med de billigste priser

Elselskaberne skifter løbende ud i deres priser og aftaler for at være konkurrencedygtige på markedet. Derfor er det en god idé, at du som kunde tjekker op på de nuværende priser hos elselskaberne, inden du beslutter dig for en elaftale. 

Det er i det hele taget en god idé at tjekke din elaftale en til to gange om året, så du er sikker på at du altid har den billigste aftale på markedet. 

På grund af de skiftende priser og aftaler, vil det derfor også variere, hvilket elselskab der er billigst lige nu og her. Men der er alligevel nogle gengangere blandt de elselskaber, der er billigst over tid. 

Herunder kan du se nogle af de elselskaber, som ofte har de billigste priser på strøm:

Sammenligning af elselskaber kan betale sig

At sammenligne elselskaber kan virke uoverskueligt, og du undrer dig måske over, om det overhovedet er muligt at spare penge på at skifte og sammenligne elselskaberne.

En rapport fra forsynings- og energitilsynet viser netop, hvor vigtigt det kan være at kigge regelmæssigt på sit nuværende elselskab og hvor meget du betaler hver måned i el. Rapport er lavet i december 2022, i selve undersøgelsen er der 3 forskellige forbrugsgrupper, som er: Lejlighed, parcelhuse og parcelhuse med elvarme. Resultatet af selve undersøgelsens viser at det kan svare sig at sammenligne elselskaber og skifte til et billigere elselskab.

Hvad skal du kigge efter, når du sammenligner elselskaber?

Introtilbud

Mange elselskaber kører med såkaldte introtilbud. Her kan du typisk i de første måneder købe el hos dem til en væsentlig lavere pris.

Det er dog meget vigtigt at se, hvad den efterfølgende pris på produktet kommer til at være. For selvom et introtilbud kan være rigtig godt, er det ikke sjovt at skulle betale overpris efterfølgende. Særligt ikke, hvis der også er binding på abonnementet.

Abonnementet

Når du skal ud og finde det bedste elselskab til dine behov, er det vigtigt at huske, at det faktisk kun er 57% af din regning som du som forbruger kan forhandle billigere ved at vælge et andet elselskab. Resten går til transport til netselskabet samt afgifter og moms til staten. 

Men én af de ting du har indflydelse på som forbruger er, hvilket abonnement du vælger. Her er det en god idé at kigge efter, hvad det egentlig vil koste for dig at være kunde hos et bestemt elselskab. 

Abonnementsprisen kan faktisk svinge ret markant fra det ene elselskab til det andet. Ofte kan en lav kWh-pris hænge sammen med en højere abonnementspris, så det er vigtigt at kigge efter begge dele, når du skal beslutte dig for en ny elaftale.  

Prisen per kWh

Den anden faktor, hvor elselskaberne varierer fra hinanden, er prisen per kWh for strømmen. Her har du som forbruger også mulighed for at gøre elregningen billigere ved at sammenligne elselskaberne.

Det er særligt vigtigt at lægge mærke til, om du er ved at vælge en aftale med fast eller variabel pris. 

Hvis du vælger en aftale med fast kWh-pris, så lægger du dig fast på den pris, der er sat på dagen, hvor aftalen er indgået, og som bliver holdt stabilt i 12, 24 eller 36 måneder. I slutningen af aftalen justeres prisen igen.

Hvis du derimod vælger en aftale med variabel kWh-pris, så svinger prisen time for time i hele aftaleperioden. Når du ser den variable kWh pris i tilbuddet fra elselskabet, giver det derfor kun et øjebliksbillede, fordi prisen hele tiden skifter. 

Når du skal ud og finde et nyt elselskab, er det en god idé på forhånd at have fundet ud af, hvilken form for aftale du vil have. Det gør det meget nemmere at sammenligne de forskellige aftaler og finde frem til den billigste kWh-pris.

Kig efter bindingsperiode

For nogle kunder er friheden til at kunne skifte elselskab, når de har lyst noget af det mest tungtvejende, når de skal finde det bedste elselskab. Hvis det også er sådan for dig, så er længden på bindingsperioden en vigtig faktor at inkludere, når du skal vurdere, hvilket elselskab der er det bedste til dig. 

Nogle elaftaler har slet ingen binding. Her kan du frit opsige aftalen, hvis du finder et bedre alternativ eller bare vil prøve noget nyt. 

Andre elaftaler har en binding på aftalens længde, som kan løbe op til 6 måneder. Her er det vigtigt, at du holder øje med, hvornår bindingen ophører, hvis du har planer om at finde et andet elselskab.

Niveau af kundeservice

Der er ét bestemt tidspunkt, hvor man er særlig opmærksom på, hvilket elselskab man egentlig har: Når strømmen ikke fungerer. I de tilfælde er det vigtigt, at man hurtigt kan få fat i sit elselskab.

Kundeservice hos elselskabet enormt vigtigt, når der er noget, der ikke fungerer, som det skal. Der skal helst ikke gå for lang tid, før man kommer igennem til en medarbejder, og når man endelig er igennem, så skal personen være lydhør overfor ens problemer og hjælpe én videre. 

Det kan være, du har loginproblemer, at du skal melde flytning hos elselskabet, har spørgsmål til din elregning eller elaftale. Det kan også være at du har opdaget en fejl på din elregning.

Her er en hjælpsom kundeservicemedarbejder guld værd. Det kan for nogle forbrugere være lige præcis den sikkerhed og service, som de gerne vil have hos et nyt elselskab

Den bedste måde at finde ud af, om et elselskab har en god kundeservice er ved at opsøge andre medlemmers oplevelser. Det kan du gøre ved at spørge ud i dit netværk, om der er andre, der bruger det samme elselskab, eller du kan søge på nettet efter udtalelser.

 De bedste priser på el

For langt de fleste forbrugere går det, de ser som det bedste elselskab hånd i hånd med det billigste. Man kan nemlig ikke komme udenom at prisen er alfa og omega for dem, der overvejer at skifte elselskab. Det er som regel selve grunden til at opsøge alternativer til sin nuværende elaftale. Det er med god grund: prisen kan variere ganske meget fra selskab til selskab.

Det kan svare sig at undersøge priserne og gå efter det, man finder billigst, fordi det generelt sparer forbrugerne penge. Det har Forsyningstilsynet fundet ud af i deres analyse for elpriser i 2020. 

I analysen har de sammenlignet passive forbrugere  dem der beholder det samme elselskab) med aktive forbrugere. Deres analyse viser, at en forbruger faktisk kan spare mellem 170 og 2.290 kroner om året bare ved at vælge et billigere elselskab end deres nuværende. 

Sparepotentiale ved sammenligning af elselskaber 

Her er konklusionerne fra undersøgelsen. Besparelsen er beregnet som forskellen mellem, hvad en aktiv og passiv forbruger ville have betalt, hvis vedkommende havde sammenlignet elselskaber.

 • En person med en lejlighed på er forbrug på 1.800 kWh kunne have sparet mellem 350-510 kr. 
 • En person med et parcelhus med et forbrug på 4.500 kWh kunne have sparet mellem 510-1.980 kr. 
 • En person med en lejlighed på et forbrug på 15.000 kWh kunne have sparet mellem 1.270-7.480 kr.

   

Elpriserne varierer meget i mellem øst- og vest Danmark, derfor er det vigtig du kigger på besparelserne der er angivet ved det område du bor i.

Når det kommer til at vælge et elselskab, kan det være en god idé at sammenligne forskellige udbydere for at finde det, der bedst passer til dine behov. Ved at gøre dette kan du måske finde et elselskab, der tilbyder billigere priser eller bedre service end din nuværende udbyder.

En måde at sammenligne elselskaber på er ved at kigge på deres priser og afgifter. Nogle selskaber har lavere grundpriser eller tilbyder mere fleksible aftaler, mens andre tager højere afgifter eller kræver længere bindinger. Ved at sammenligne priser og afgifter kan du måske finde et selskab, der passer bedre til dit budget.

En anden faktor at overveje er kvaliteten af kundeservice og pålideligheden af elselskabets levering. Nogle elselskaber kan have en bedre kundeservice og tilbyde hurtigere reaktionstider i tilfælde af strømafbrydelser. Det kan også være værd at undersøge, hvor pålidelige de er i forhold til at levere strøm uden afbrydelser.

En tredje faktor, der kan spille ind i valget af elselskab, er miljøvenlighed. Nogle elselskaber bruger mere vedvarende energikilder og har derfor en lavere miljøpåvirkning end andre. Hvis du vægter miljøvenlighed højt, kan det være en god idé at undersøge dette aspekt.

Ved at sammenligne forskellige elselskaber og deres priser, kundeservice, pålidelighed og miljøpåvirkning, kan du finde det elselskab, der bedst passer til dine behov og spare penge på din elregning.

Kilde: https://elberegner.dk/elselskaber/

Elselskaber med medlemsfordele

Medlemsfordele er måske ikke det første. man tænker på, når man leder efter det bedste elselskab. Men det kan for nogle være afgørende for deres endelige beslutning om en elaftale, at den indeholder nogle gode medlemsfordele, som de har glæde af i hverdagen. 

Det kan for eksempel være spændende konkurrencer, rabatter på bestemte produkter eller rabatter til forlystelsesparker.

Her er en række af de elselskaber, der giver medlemsfordele:

Norlys – Et af Danmarks største elselskaber

Som kunde hos Norlys får du gratis adgang til en app, der giver rabatter på forlystelsesparker, restauranter og butikker. Derudover tilbyder de også deres kunder 15% på forsikringer hos Topdanmark.

Produkt:

PuljeEl

Aura – Den gode sags tjeneste

Aura er et af de elselskaber, der har en fokus på NGO’er og lign. i deres medlemsfordele på deres elaftaler. For nuværende er det deres ‘StøtteEl’, hvor de i samarbejde med Kræftens Bekæmpelse donerer hele 2 øre pr. forbrugt kWh.

Produkt:

Variabel

Er du træt af høje elregninger?
Find det bedste elselskab her

bedste elselskab

De bedste elselskaber med grøn strøm

Hvis ét af dine kriterier for et godt elselskab er, hvor meget de gør for klimaet, så skal du kigge nærmere på elaftaler med grøn strøm. 
Elselskaberne markerer deres klimaprodukter med en mærkningsordning. Det er en hjælp til dig som forbruger, så du nemmere kan gennemskue, hvad produktet dækker over. 

Et grønt elprodukt kan være mærket med én eller to blade: Hvis produktet har fået ét blad, betyder det, at selskabet har købt certifikater på, at strømmen, som de leverer til dig som kunde, er produceret udelukkende med vedvarende energikilder som vind, vand og sol.

Hvis du finder en elaftale med to blade, så betyder det, at elselskabet udover at have købt certifikater, også har taget stilling til fremtidige tiltag, som reducerer CO2-udledningen. 

Tiltaget skal reducere udledningen så meget, at det svarer til den CO2, som deres kunder ville have udledt, hvis de havde valgt et traditionelt elprodukt i stedet for det grønne.

Der er mange energiselskaber, der har et klimaprodukt på hylden: Jysk Energi, Aura, Strømlinet, OK, Energi fyn, Norlys og flere kommer til løbende.

NRGi 🍃🍃

NRGI er en af de elselskaber, der har rykket allerhurtigst inden for grøn strøm. De har ligesom de ovennævnte selskaber købt et certifikat på. at de opkøber grøn strøm til deres kunder. 

Men udover det, har de også en skov kaldet “Bevar-mig-el-skov”, hvor træerne i deres levetid optager en mængde CO2, som svarer til udledningen af den el, som NRGI’s kunder forbruger.

Produkt:

Kvartal med klima
bedste elselskab

Forskelle på priser på Sjælland og i Jylland

Når du begynder at kigge rundt efter de bedste elselskaber, så vil du støde på to priser: Én for Vestdanmark og én for Østdanmark. 

Det er fordi, vi er afhængige af el-leverancer fra vores nabolande, hvor vi køber ekstra strøm, når vi ikke selv producerer nok. Jylland og Fyn er koblet til Tyskland og Sjælland får ekstra strøm fra Sverige og Norge. 

Det betyder, at strømmen varierer i pris alt efter, hvor meget strøm vi skal købe udefra, og hvor dyr den er at købe.

Når vinden blæser godt hen over Danmark, producerer vores vindmøller nok til, at vi ikke i ligeså høj grad er påvirket af de andre landes el-leverancer. De dage vil forskellen på landsdelene være mindre.

Men på de vindstille dage, bliver opdelingen af strømprisen i landet mere markant, fordi nabolandenes elpriser påvirker vores elmarked mere.

De dage med vindstille vejr, kan man se at prisen bliver en anelse lavere øst for Storebælt. Det er fordi, produktionsomkostningerne i Skandinavien er lavere, end de er i Tyskland. 

Graf over elpriser fra 2021 til 2023

Herunder får du en graf over elpriserne fra Januar 2021 til Januar 2023. 

Hvilket elselskab skal jeg vælge

Hvad der er det bedste elselskab for lige præcis dig, kan være meget individuelt og afhænger af, hvad der betyder mest for dig.

En konkurrencedygtig pris, der sparer dig penge på din elregning? Måske kundeservice, så du altid ved at der er hjælp at hente i den anden ende af røret? 

Eller medlemsfordele, der eksempelvis giver  dig rabatter på diverse produkter og oplevelser? Eller måske er grøn strøm faktisk det mest vigtige for dig?

Her på siden har vi samlet nogle gode tilbud på markedet lige nu. Herunder kan du se, hvad selskaberne hver især kan tilbyde dig som kunde:

Jysk Energi
 • Bedste omdømme på Trustpilot
 • Mulighed for grøn strøm (🍃)
 • Få gavekort når du henviser nye kunder
NRGi
 • Godt omdømme på Trustpilot
 • Mulighed for grøn strøm (🍃🍃)
 • Medlemsfordele
Nettopower
 • Skarpe priser
 • Ingen binding
 • Mulighed for grøn strøm (🍃)
Norlys
 • Godt omdømme på Trustpilot
 • Ingen binding
 • Medlemsfordele
 • Skarpe priser
 • Mulighed for grøn strøm (🍃)
Modstrøm
 • Gode intropriser
 • Mange medlemsfordele
 • Fokus på klima
B.Energy
 • Medlemsfordele
 • Mulighed for grøn strøm (🍃)
Samstrøm
 • Mulighed for grøn strøm (🍃)
 • Billigt abonnement
Vindstød
 • Mulighed for grøn strøm (🍃)
 • Færre gebyrer

Hvert af af selskaberne tilbyder dermed dig som forbruger en bestemt pakke af fordele. Hvis du går meget op i omdømmet kunne det for eksempel være en god idé at gå ind og undersøge mere om Jysk Energi. 

Nogle vil have mere end bare el, og her er medlemsfordelene måske dét, der afgør valget. Her ville selskaber som Modstrøm, B.Energy, NRGi og Norlys være oplagte at kigge nærmere på. 

Hvis du derimod mest går op i grøn strøm er NRGi en god mulighed.

Hvis det vigtigste er, at du ikke er bundet op på en aftale, så kan du nemt finde hvilke elselskab du skal vælge i vores liste.

Sidst, men ikke mindst, hvis du er ligesom de fleste og mest er ude efter en god pris på din elaftale, så findes der en håndfuld gode bud på elselskaber med billig kWh-pris. 

Hvilket elselskab er størst i Danmark?

NORLYS er Danmarks største elselskab. I dag er Norlys Danmarks førende energileverandør med en kundebase på over 1,7 millioner, der spænder over både private husstande og erhvervskunder. I hjertet af deres virksomhed er leveringen af elektricitet og naturgas, der tjener som drivkraften bag nationens energibehov. Selvom NORLYS er engageret i den nødvendige klimavenlige omstilling, er de beskedne med hensyn til at påstå sig selv som pionerer i denne kamp.

NORLYS stræber efter at give deres kunder valgmuligheder og fleksibilitet ved at tilbyde forskellige abonnementsmuligheder, enten med faste eller variable priser, hvilket giver forbrugerne mulighed for at tilpasse deres energiløsning efter deres individuelle behov. Denne tilgang understreger deres forpligtelse til at imødekomme varierende kundepræferencer og skabe merværdi.

Det er værd at bemærke, at NORLYS har indtaget en markant position inden for bæredygtighed og innovation i energisektoren. Deres konstante fokus på at reducere miljøpåvirkningen og fremme bæredygtige løsninger gør dem til en spændende og værdifuld aktør på det danske energimarked.

Men NORLYS tilbyder ikke kun elektricitet og gas. De udvider deres tjenesteudbud til at omfatte andre essentielle aspekter af forbrugernes daglige liv. Udover energilevering kan NORLYS også prale af at tilbyde TV, internet og gas, hvilket gør dem til en alsidig partner, der kan imødekomme flere af kundernes behov på én gang.

Alt i alt står NORLYS som en magtfuld figur inden for energisektoren i Danmark, en virksomhed, der både forsyner nationen med nødvendig energi og samtidig arbejder mod en mere bæredygtig fremtid, selvom de ikke nødvendigvis positionerer sig som de mest ambitiøse frontløbere i denne stræben. Med deres brede vifte af tjenester og en dyb forpligtelse til bæredygtighed ser fremtiden lys ud for NORLYS, og deres indflydelse på det danske energimarked fortsætter med at vokse.

Er du træt af høje elregninger?
Find det bedste elselskab her

bedste elselskab

Hvorfor har elselskaberne forskellige priser?

Det kan måske undre nogen, at man kan få elaftaler til så forskellige priser, som man ser det på markedet i dag. Man skulle jo antage at elselskaberne har de samme muligheder for at købe el fra elproducenterne og så sælge det videre til forbrugerne.

Men siden 2003 har det danske elmarked været liberaliseret. Det vil sige, at el bliver solgt til forbrugeren ligesom enhver anden vare. Man taler derfor også om engrospriser og detailpriser. 

Engrosprisen på el, er den pris strømmen koster, når elselskaberne køber det fra elproducenten. Detailprisen er til gengæld den pris, du som forbruger køber strømmen for hos dit elselskab. Det er dermed detailprisen, der kan svinge fra det ene elselskab til det andet. 

Ligesom med andre liberale erhverv er tommelfingerreglen, at jo mere konkurrence der er på markedet, jo tættere vil detailprisen nærme sig enrgosprisen, hvilket er til gavn for dig som forbruger. 

7 ting du skal overveje, når du vælger elselskab

Hvis man støder på et tilbud på en elaftale, der lover store besparelser på elregningen, kan man hurtigt få lyst til at skifte sin elaftale ud. Men det er en god idé at vente et øjeblik med at handle på tilbuddet i reklamen eller fra telefonsælgeren og lige overveje, om det er den rigtige løsning, du bliver præsenteret for. 

Her har du derfor 7 ting, som du bør overveje, når du står overfor et spændende tilbud på el, og du skal afgøre, om du muligvis skulle skifte din nuværende elaftale ud:

 • Hvordan ser din nuværende aftale ud?
 • Hvilken aftale vil du have?
 • Vil du hyre en elmægler
 • Tjek priserne her og nu 
 • Er det et introtilbud?
 • Tjek abonnementet
 • Hvad siger andre om elselskabet?

#1 Hvordan ser din nuværende aftale ud

Det er altid en god idé at starte med at kigge på din nuværende elaftaleog se, hvad du egentlig betaler. Hvad er abonnementsprisen og hvad er elprisen i din aftale? 

At have de fakta på plads om din elaftale, giver dig det bedste grundlag for at gå ud og sammenligne nye tilbud på el. Så bliver det også meget nemmere at gennemskue, om den pris, du bliver præsenteret for i reklamen eller over telefonen overhovedet er så god, som den bliver gjort til. 

#2 Hvilken aftale vil du have

Det næste du skal gøre er at blive helt klar på, hvad det egentlig er for en aftale, du vil have fat i. Elaftaler kan se ud på flere forskellige måder, så det er en god idé på forhånd at vide, hvad du går efter.

Måske søger du en aftale med en fast elpris, hvor du er sikker på, hvad du skal betale hver måned. Alternativt er du måske typen, der gerne vil kunne bruge el når den er billig og derfor er på udkig efter variabel pris. 

Det kan også være du vil gå efter de bedste medlemsfordele, eller også betyder klimaet meget for dit valg. 

Når du har en god idé om, hvad du vil gå efter i en ny elaftale, gør det også arbejdet med at sammenligne de forskellige tilbud meget mere overskueligt.

#3 Vil du hyre en elmægler

Nogle forbrugere gider ikke besværet med at sammenligne de op mod 50 elleverandører, der findes på det danske marked. Heldigvis findes der de såkaldte elmælgere, der påtager sig opgaven for dig. 

Når du hyrer en elmælger, vil de finde det bedste elprodukt til dig ud fra dine behov og ønsker til en elaftale. Imens du kan læne dig tilbage og glæde dig til, at få den bedste elaftale, som markedet kan tilbyde dig. 

#4 Tjek priserne her og nu 

Er du ligesom de fleste andre, så går påtager du dig selv arbejdet med at sammenligne elpriser i stedet for at hyre hjælp udefra.  

Det er vigtigt at du kigger de nuværende priser igennem på de elaftaler, som du synes lever op til dine kriterier. Priserne svinger nemlig hele tiden, og elselskaberne opdaterer løbende deres elprodukter.

#5 Er det et introtilbud?

Nogle priser på elaftaler springer mere i øjnene end andre. Det kan skyldes at du er faldet over et introtilbud. Her vil prisen de første måneder være væsentligt billigere, end de priser du ellers kan finde på markedet. 

Men det er vigtigt, at du tjekker, hvad prisen er, når introduktionsperioden er overstået, så du ikke ender med en meget dyrere løsning. 

#6 Tjek abonnementet

Når du har fundet det bedste elselskab, som lever op til dine krav og har en pris, som lyder fornuftig, så er det næste skridt at tjekke op på abonnementet. 

Der kan være stor forskel på, hvor meget elselskaberne tager for et abonnement hos dem. Abonnementsprisen er også en del af omkostningerne på din elreging, så det er vigtigt at få styr på, hvad det egentlig kommer til at koste dig.

Der er nogle elselskaber som har lave elpriser, men så har de til gengæld enormt høje abonnementspriser. Det er derfor vigtigt at se på, hvad prisen bliver for dig i sidste ende, når det er tid til at betale din elregning. 

#7 Hvad siger andre om elselskabet?

Én af de måder du kan blive mere sikker på, at du får den service som et bestemt elselskab lover dig, er ved at kigge på, hvad andre brugere skriver om dem. 

Det kan være at du finder ud af, at elselskabet har mange negative anmeldelser, som handler om at aftalen ikke levede op til deres forventninger. Her kan det være en god idé at overveje en ekstra gang, om det er hos dem, du vil skrive under på din næste elaftale. 

Sådan skifter du elselskab 

Når du endelig har fundet den elaftale, som du gerne vil indgå med et nyt elselskab, er det tid til at skifte over fra dit gamle elselskab. Herunder kan du se en guide til, hvordan du skridt for skridt skifter fra det gamle elselskab over til det nye:

 • Tjek om du er bundet af din nuværende elaftale
 • Aflæs din elmåler
 • Kontakt det nye elselskab
 • Få alt på skrift
 • Nu kan du underskrive aftalen
 • Dit nye elselskab klarer resten
 • Hvis du fortryder købet

#1 Tjek om du er bundet af din nuværende elaftale

Det er vigtigt, at du tjekker op på, om den nuværende elaftale har en bindingsperiode. Hvis du stadig er bundet af din elaftale, er det måske ikke lige nu du skal skifte selskab. Hos nogle er det dog muligt at opsige aftalen i bindingsperioden, men det koster ofte et større gebyr.

#2 Aflæs din elmåler

Det næste du gør er at aflæse din elmåler og skrive tallet ned til dit nye elselskab. For langt de fleste gøres det helt automatisk, fordi de fleste elmålere har fjernaflæsning i dag.

Men det er vigtigt, at du tjekker op på det for en sikkerheds skyld. Det er nemlig i sidste ende dit ansvar, at din elmåler bliver aflæst korrekt.

#3 Kontakt det nye elselskab

Hos nogle elselskaber kan du nemt bestille den nye elaftale på deres hjemmeside. Nogle elselskaber opfordrer dig derimod til at ringe ind til dem.

#4 Få alt på skrift

Når du har fået bestilt den nye elaftale, er det vigtigt, at du får tilsendt aftalepapirerne i et dokument, så du har det hele dokumenteret på skrift. Det er også vigtigt, at du læser leveringsaftalen grundigt igennem, så du er sikker på, at priser og betingelser svarer til det, du vil have.

#5 Nu kan du underskrive aftalen

Du kan herefter underskrive den nye aftale på papir eller elektronisk. Sørg for at gemme en kopi til dig selv, så du altid har dokumentation for aftalen

#6 Dit nye elselskab klarer resten

Nu behøver du ikke at gøre mere selv. Dit nye elselskab står nemlig for at flytte dit abonnement fra det gamle selskab over til dem. På den måde fungerer det lidt ligesom at flytte et telefonabonnement.

#7 Hvis du fortryder købet

Nogle gange kan man være for hurtig på tasterne, eller også finder man et andet og bedre tilbud lige efter, at man har man har indgået en ny aftale om el.

Men heldigvis forhandles elaftaler på samme måde som enhver anden vare. Derfor har du som forbruger også de samme rettigheder, hvilket blandt andet betyder, at du har en fortrydelsesfrist på 14 dage, hvis du har indgået aftalen over telefon eller på internettet.

Du skal kontakte elselskabet skriftligt, så du har dokumentation for fortrydelsen. Du beder dem herefter bekræfte, at de har modtaget din besked om, at du fortryder købet.

Hvis der allerede er gået 14 dage siden du indgik aften, kan du desværre ikke benytte dig af retten til at fortryde købet. Her må du følge den procedure, som er beskrevet i elaftalen med det nye elselskab.

bedste elselskab

Det skal det nye elselskab bruge

Når du vil skifte til et andet elselskab, skal du normalt give følgende oplysninger:

 • Navn og adresse: Du skal oplyse dit fulde navn og din adresse, så elselskabet kan identificere dig og oprette din konto.
 • Kontaktoplysninger: Du skal oplyse dine kontaktoplysninger, såsom telefonnummer og e-mailadresse, så elselskabet kan kontakte dig vedrørende din konto eller fakturering.
 • Måleroplysninger: Hvis du allerede har en elektricitetsmåler, skal du oplyse målernummeret og eventuelle andre relevante oplysninger om din måler til elselskabet.
 • Betalingsoplysninger: Du skal angive de betalingsoplysninger, som elselskabet skal bruge for at fakturere dig for din elektricitet, såsom dit betalingskortnummer eller bankkontonummer.
 • Tidligere forsyningsselskab: Hvis du skifter fra et tidligere elselskab, kan du blive bedt om at oplyse navnet på dit tidligere forsyningsselskab, så elselskabet kan indhente de nødvendige oplysninger for at fortsætte din forsyning.
 • Aftalevilkår: Du skal underskrive en aftale med elselskabet, som beskriver vilkårene for din forsyning af elektricitet, herunder priser, betalingsbetingelser og eventuelle andre relevante betingelser.

Det er også vigtigt at læse aftalen grundigt igennem og stille spørgsmål, hvis der er noget, du er usikker på, før du underskriver og tilmelder dig et elselskab.

Hvor hurtigt kan man skifte til et andet elselskab?

I Danmark er det er muligt at skifte elselskab relativt hurtigt. Efter at have valgt et nyt elselskab, kan du normalt forvente, at skiftet sker inden for 3-4 uger.

Efter du har indgået en aftale med dit nye elselskab, vil de tage sig af alt det praktiske i forbindelse med skiftet, herunder at afbryde din tidligere forbindelse og starte din nye forbindelse. Det er vigtigt at bemærke, at dit nuværende elselskab kan opkræve et opsigelsesvarsel, som normalt er 30 dage, og at du kan blive opkrævet et gebyr for at afbryde din aftale før udløbet af opsigelsesperioden.

Hvis du oplever problemer eller forsinkelser i forbindelse med skiftet, kan du kontakte dit nye elselskab eller net selskab for at få hjælp og vejledning.

Hvad indebærer et elselskab?

Et elselskab er en forretning, der står for produktion, distribution og salg af elektricitet til private og erhvervskunder. De sørger for at levere strøm til forbrugerne, så det kan benyttes i deres hverdag.

Elselskaber varierer i størrelse og rækkevidde. Nogle opererer lokalt og dækker kun et specifikt område, mens andre er landsdækkende og betjener hele landet. Visse elselskaber genererer deres egen elektricitet ved hjælp af sol-, vind- eller vandkraft, mens andre køber strøm fra andre producenter og distribuerer det til deres kunder.

bedste elselskab

Myndighederne regulerer elselskaber ved at fastsætte retningslinjer og krav til produktion, distribution og salg af elektricitet. De skal også overholde regler og standarder for miljøbeskyttelse og bæredygtighed.

På Elbesparelse.dk kan du se en oversigt over de bedste danske elselskaber, sammenligne priser og betingelser og finde det selskab, der passer bedst til dine behov.

Hvordan fungerer det danske elmarked?

Det danske elmarked er et frit marked, hvor adskillige elselskaber tilbyder forskellige elektricitetsprodukter til forbrugerne. Staten ejer ikke længere elproduktionen og salget af strøm på markedet, men har liberaliseret det og givet forbrugerne mulighed for at vælge mellem forskellige elleverandører. Det indebærer, at elselskaberne enten producerer eller køber elektricitet på engrosmarkedet, som de derefter sælger videre til forbrugerne.

Elpriserne fastsættes på elbørsen Nord Pool, som er et nordisk samarbejde mellem elproducenter og -distributører. Her fastsættes prisen på strøm i realtid baseret på udbud og efterspørgsel. Elpriserne på Nord Pool bidrager til at bestemme den endelige elpris, som forbrugerne betaler.

For at vælge det rette elselskab og elektricitetsprodukt er det vigtigt at undersøge og sammenligne priser og betingelser, da de kan variere fra selskab til selskab. Det er også vigtigt at kigge på miljøprofilen, kundeservicen og eventuelle yderligere fordele ved det enkelte elselskab, da disse faktorer også kan påvirke dit valg af elleverandør.

Hvordan påvirker afgifter og skatter min elregning?

Afgifterne og skatter er en stor del af omkostningerne på din elregning. I danmark fastsætter vi elafgifterne og skatter fra den danske stat, hvilket gør at elpriserne er ens for alle elselskaber i Danmark. Vi vil derfor i dette afsnit kigge nærmere på hvordan afgifter og skatter påvirker prisen på din elregning.

PSO-afgift

PSO-afgift står for “Public Service Obligation” afgift. Det er en afgift, der opkræves af energiforbrugere i Danmark for at finansiere den grønne omstilling og støtte til vedvarende energikilder, såsom vindkraft, solenergi og biomasse. Afgiften er designet til at fremme udviklingen af ​​bæredygtige og vedvarende energikilder og bidrage til Danmarks målsætning om at reducere udledningen af drivhusgasser og øge andelen af ​​vedvarende energi i energimikset.

PSO-afgiften betales typisk af både private husstande og erhvervskunder og er inkluderet i elregningen. Beløbet af afgiften varierer afhængigt af energiforbruget og kan justeres over tid i forhold til udviklingen på energimarkedet og de politiske beslutninger om støtteniveauet til vedvarende energiprojekter.

Moms på strøm

Moms (meromsætningsafgift) er en skat, der opkræves på varer og tjenester, inklusive strøm, i Danmark. Moms på strøm er en procentdel af den samlede pris for det elektricitetsforbrug, der opkræves af forbrugeren.

I Danmark er der forskellige momssatser afhængigt af den pågældende vare eller tjenesteydelse. Den generelle momssats er 25%, hvilket også gælder for strøm. Det betyder, at 25% af prisen for elektricitetsforbruget går til statskassen i form af moms.

Momsen på strøm er en del af den samlede elregning, som også inkluderer andre afgifter og gebyrer, såsom PSO-afgift og nettariffer.

Betydningen for din elregning

Moms og PSO-afgift har en direkte indvirkning på din elregning, da de begge er afgifter, der opkræves oveni de grundlæggende omkostninger ved at levere elektricitet til dit hjem. De påvirker den samlede pris, du betaler for strøm, og det er vigtigt at være opmærksom på deres betydning, når du vurderer din elregning.

 1. Moms: I Danmark er momssatsen på strøm 25%. Momsen beregnes på baggrund af de samlede omkostninger ved dit energiforbrug, nettariffer og PSO-afgift. Momsen er en skat, der går til statskassen og anvendes til at finansiere offentlige udgifter, såsom uddannelse, sundhed og infrastruktur. For at beregne momsen på din elregning skal du tage 25% af summen af dit energiforbrug, nettariffer og PSO-afgift.

 2. PSO-afgift: PSO-afgiften er en afgift, der opkræves for at finansiere støtte til vedvarende energikilder og den grønne omstilling i Danmark. Afgiften er en del af din elregning og varierer afhængigt af dit energiforbrug. PSO-afgiften er med til at sikre, at Danmark kan nå sine mål for reduktion af drivhusgasudledning og øge andelen af vedvarende energi i energimikset.

Moms og PSO-afgift udgør en betydelig del af din elregning og bidrager til de samlede omkostninger ved dit energiforbrug. Når du vurderer din elregning, er det vigtigt at tage højde for disse afgifter, så du har et klart billede af, hvad du betaler for, og hvordan det påvirker din økonomi.

elselskab

Beskrivelse af kilder & vejledninger

Hos elbesparelse.dk mener vi at det er utrolig vigtigt at have kilder og belæg på det der skrives omkring. Det mener vi, da kilder kan bidrage til at understøtte og validere oplysninger vi præsentere for læserne. I dette afsnit præsentere vi de kilder, vi har benyttet os af for at kunne lave denne artikel omkring elselskaber.

Forbrugerrådet Tænk (2023)

Forbrugerrådet tænk er en dansk forbrugerorganisation, der arbejder på at beskytte og fremme forbrugerinteresserne i Danmark. Vi har brugt artiklen om “Sådan sparer du penge på elregningen” Kilden er blevet brugt til at undersøge og støtte op omkring de tips vi har lavet her på siden.

Energistyrelsen. (2019).

Vi har været forbi Energistrelsens hjemmeside om “Den frie konkurrence på elmarkedet” som er en kilde, der er blevet brugt til at undersøge og validere oplysningerne om elmarkedet. Energistyrelsen er den danske myndighed indenfor el og energi. De har ansvaret for energi og forsyning, dertil tilbyder de en lang række informationer omkring energimarkedet.

Du kan læse hele deres artikel omkring elmarkedet i Danmark her.

U.S. Energy Information Administration. (2022).

Energy information administration fra USA har vi brugt FAQ om “How much electricity does an American home use?” hvilket er en kilde der undersøger og sammenligner elforbruget i Danmark og USA. Deres FAQ giver information om det amerikanske elforbrug. Vi har brugt det til at præsentere sammenligningen i Danmark og USA.

Læs hele indlægget lige her.

Nord Pool. (2023).

Nord Pools er en af de største elbørser i hele europa, de tilbyder omfattende data omkring elpriser, elproduktion og forbrug omkring de nordiske lande. Vi har her brugt kilden omkring elpriserne og elproduktionen for at give en bedre forståelse af elmarkedet i danmark.

Læs mere omkring “Market data” lige her.

Skal du vælge Fastpris og Variabel aftale

Se videoen omkring fastpris og variabel aftaler. De begge typer aftaler kan have hver sin fordel.

Det er let at skifte elselskab

Vi har lavet en video, som forklar dig nemt og hurtigt på, hvordan du skifter elselskab i dag.

Oversigt over alle elselskaber i Danmark

Læs mere om Elg

Læs mere om B energy

Læs mere om Energi+

Læs mere om Blueenergy

Læs mere om Sef

Læs mere om Vesthimmerlands EL

Læs mere om Jysk Energi

Læs mere om Grøn EL

Læs mere om Goenergi

Læs mere om Energi viborg

Læs mere om Power4u

Læs mere om Gostrøm

Læs mere om Jysk Energi

Læs mere om Vindstød

Læs mere om Andel energi

Læs mere om Ewii

Læs mere om Bornholms energi

Læs mere om strømlinet

FAQ - Ofte stillede spørgsmål

Elselskaberne sammensætter deres aftaler på mange forskellige måder: abonnementspris, introtilbud, kWh-pris, binding, medlemsfordele og grøn strøm. Du skal først og fremmest finde ud af, hvad der betyder mest for dig. Derefter kan du sammenligne elselskabernes aftaler for finde frem til det bedste valg.

I Danmark findes der op mod 50 forskellige elselskaber, der leverer strøm til de danske husstande. Det er blandt andet:

Andel Energi, Norlys, SEAS-NVE, Modstrøm, NRGI, Energi Fyn, B.Energy, Jysk Energi, EWII, Strømlinet, Sef Energi, Natur-Energi, True Energy, Verdo Go Green, Grow Energy, Grøn Elforsyning, Velkommen, Strømtid, Den glade eltavle, Power4U, Nettopower, Energiteam, Coop, Samstrøm, Vindstød, Clever med flere.

De fleste elselskaber har i dag udviklet en app til deres kunder. Det gør det nemt at holde øje med strømforbruget og hvornår strømprisen er lav i løbet af dagen. Det gælder blandt andet nedenstående selskaber: 

NRGI, Andel Energi, Velkommen, Energi Fyn, Natur-Energi, SEAS-NVE, Norlys, True Energy, Vindstød, Nettopower, Sef Energi, B.Energy.

Hvis du er i tvivl om, hvilket elselskab du har, kan du med fordel kigge på din sidste strømregning. Her fremgår det nemlig, hvem din elleverandør er. Hvis du ikke kan finde en tidligere regning, kan du også logge ind på Eloverblik på energinet.dk, hvor du kan finde alle oplysninger om levering af el til din husstand.

Elpriser kan variere afhængigt af en række faktorer, såsom din geografiske placering, dit forbrug og kontrakttype. Nettopower er blevet kåret som markedets billigste elleverandør på variable elpriser i kategorien op til 1.800 kWh/år. På Elbesparelse.dk kan du sammenligne priser fra forskellige elleverandører og finde det bedste tilbud til dine behov.

Det kan variere afhængigt af den el leverandør, du skifter til, men det typiske svar er omkring 3 uger. Det kan tage lidt længere tid, hvis der er en fysisk installation eller ændring, der skal foretages på din bopæl eller virksomhed.

Mange elselskaber har solceller som en del af deres pakke. Du skal blot kigge efter udbyder med grøn energi.

Ja, det er muligt at spare penge ved at skifte elleverandør ud med et nyt. Ved at sammenligne priser og info fra forskellige elleverandører kan du finde frem til de bedste tilbud og spare penge på din elregning.

Dette er en overskrift

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Prisen lige nu

-
80,5 kr.
-
80,5 kr.
-
80,5 kr.

Prisopdatering

Bemærk venligst, at priserne opdateres en gang månedligt – derfor skal de anses som vejledende, da:
 
 • Priserne tager udgangspunkt i elselskabernes seneste måneds kWh-gennemsnitspriser.
 • Der er forskellige elnetområder i Danmark, og priserne afhænger dermed af områderne. Gennemsnitsprisen per kWh i dit elnetområde kan derfor være lavere eller højere, end hvad der fremgår her på siden.
 • Flere elselskaber i Danmark har forskellige strømpakker – vi tager altid udgangspunkt i de pakker, der har den laveste pris.
 • Nogle elselskaber meddeler ikke selv estimerede omkostninger for udgifter for elnetsselskab og elafgift, hvorfor vi tager udgangspunkt i elpris.dk’s prisestimater for N1 (vest for Storebælt) og Radius (øst for Storebælt).
 • Dit forbrug kan have betydning for din gennemsnitlige kWh-pris.
 

Ved alle elselskaber har vi udregnet den gennemsnitlige kWh-pris ud fra et forbrug på 4000 kWh om året. Det er det årlige gennemsnitlige forbrug for en familie med to børn i hus på 150 m2.